2018

Så var det dags att börja sammanfatta det år som gått och hälsa det nya välkommen. Det har varit ett år då det hänt så mycket precis som åren innan också. Men till skillnad mot föregående år så är det här året en ände på flera års händelse. Vi kan säga att vi nu har landat i vårt nya miljö som vi bara kunde ana att vi skulle till för några år sedan så Margaretha gick ur tiden.

När året började visste vi att vi skulle flytta hit till Nordanbacka och Sturefors men vi hade en visning och försäljning av vårt gamla hus kvar att göra. Det gick till slut men var inte enkelt. Sedan kom själva flytten och det blev en historia i sig själv. Vi hade fyra veckor på oss att tapetsera om våra sovrum samt att fixa kontoret. Vi hann nästan och fortfarande finns det lister kvar. Sedan lejde vi bort att göra om tvättstugan i källaren. Det blev bra men försenat så alldeles. Blev lovade både det ena och det andra men lärdomen är att man måste ligga på själv tyvärr och fortfarande har vi nyckeln kvar hos hantverkaren som inte hört av sig sedan augusti fast vi legat på via mail.

Flyttat har jag gjort många gånger och känt att det är ju ingen match men den flytten kommer jag aldrig göra om. Så mycket saker att flytta och få på plats har varit en slags stress. Vi har hela tiden legat lite efter men till jul skulle allt vara på plats och så har det blivit. Det är först nu vi kan pusta ut ordentligt och känna att vi bor i detta härliga hus.

Jag hör Nina säga flera gånger i veckan att hon älskar detta hus. Det gör även jag och nu i juletid när vi har pyntat upp huset och det lyser i varje fönster av adventsljusstakar och granen så kan jag tidiga mornar bara gå omkring och mysa.

Huset är så stort säger många men vi upplever det inte så. Vi känner verkligen att vi använder hela huset ofta. Min favoritplats är den röda soffan med lite soft musik spelandes och något gott i glaset.

Dessutom har Nina bytt jobb. Det var också en häftig resa. Från Nordea som hon har jobbat sedan universitetet till Länsförsäkringar. Hon trivs mycket bra.

Emelie har bytt skola. Det har gått bra men inte helt smärtfritt. Det har varit sina utbrott här hemma men det känns ändå som om det nu är helt ok.

Det har varit ett häftigt år men jag önskar mig det aldrig tillbaka. Nu längtar jag till ett år med vanlig lunk där vi är i fas med årstiden utomhus och genomföring av renovering som vilket vanligt hus som helst.

Nu är vi på plats och vi älskar det.

Gott Nytt År önskar vi er alla från Nordanbacka

Så här såg det ut på Julaftonens morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *