Sommarsemester 2020

Så har då årets semester tagit slut. Jag har haft en lång semester för jag har delat på den i omgångar 1+2+1 veckor. Min första semestervecka var efter midsommar. Det var varmt och jag jobbade med källarbacken. Att få bort alla växter med rötter tog sin tid med en skarp skyffel och spett slet jag så svetten lackade och även musklerna tog stryk. Jag fick även bort den stora fläderroten. Rätt nöjd över att det äntligen var över.

Vi har jobbat hela sommaren med att börja fylla källarbacken med växter som blommar.
Nu finns det bla klätterros, en stor rhododendron, höstaninmon och astible.

Växthuset som vi köpte i januari blev ju helt klart i juni och nu finns där mycket tomater, en vinranka och en citrusfrukt. Det är trevligt att sitta där.
Omgivningen behöver bli bättre och vi ska jobba på det under sensommaren och få till en gräsmatta som går runt. Kanske några blåbärsbuskar kan passa där.

På altanen har vi gjort ett staket mot vägen. På den sidan har vi planterat 2 st clematis med spaljé. Det blev riktigt bra och när den går runt hörnet också så blev det en perfekt plats för vårt sittägg.

Vi har haft det riktigt skönt i sommar med att vara mycket hemma fast vi har badat också. Både i Bjärka Säby och i Linghem har vi varit förutom Stureforsbadet.

Vi har haft besök och besökt folkt. Utomhus funkar ju fint nu på sommaren.

Sista veckan blev en resvecka. Vi har besökt Helsingland och vi besökte Höga kusten bla. Det blev bad för Emelie där och vi hade bra väder även om det regnade någon natt.

På vägen hem åkte vi förbi Wij trädgårdar och så Orsa.
Vi hann med Dalahästtillverkning och gå på den långa bryggan i Rättvik och vi tom träffade en jobbarkompis till Nina som kom in efter en båttur.

Sista helgen och det är otroligt fint väder.
Vi vill inte gå in men det börjar bli lite höstmörkt nu.

Hela sommaren har vi trivts med att bara gå här hemma och umgås med de närmaste och våra trevliga grannar.

Att bara få vara här på vårt underbara ställe är helt underbart.
Vilken härlig sommar.

Bilder kommer senare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *