Glad midsommar

130616_speciell_dress
Emelie i en fin klänning med en speciell historia

Vi har haft en skön vecka så här långt men det har ju hänt ett och annat och på något sätt är alltid Emelie inblandat i det 🙂

Vi kan börja med att när Nina skulle sätta sig vid datorn en kväll i början på veckan med en kopp te som hon ställde där Emelie inte kunde nå den fick den insikten att Emelie har vuxit.
Emelie lyckades nå koppen och vippa den. Som tur var inte över sig för det var mycket varmt te utan över datorn. Så nu har datorn nytt tangetbord( som är bättre än det gamla). Kul att kunna byta det på en laptop fast man aldrig har gjort det förut.

Vi tog en cykeltur i det härliga vädret häromkvällen. Emelie gillade nog mest av oss för hon satt med ett leende på läpparna hela vägen. Det blev en snabbfika vid tannefors sluss.
130618_cykelutflykt
Inte ett knyst från prinsessan när vi cyklar
Hon ville inte gå av cykeln när vi kom hem och var lite ledsen. Lagom till vi hade tagit av henne hjälmen så snubblade hon och ramlade med huvudet i stenen utanför ytterdörren.
Jag kompenserade henne med en lååång cykeltur till lillvalla dagen därpå där vi såg på höns, kaniner och getter.

130618_valla

Vi fick besök av Liisa och Birger.
Lång historia hur vi känner varandra men Birger och jag har
bla jobbat ihop en tid för lääääänge sedan.
130617_Birger_Emelie

Trädgårdsprojektet är i det närmaste färdigt. Har lite jord som ska fördelas ut på tomten men annars så är det klart. Sedan är det dags att börja nästa projekt som sandlådan medförde. Det ska göras snyggt runt och lägga de flyttade plattorna på rätt ställe.

130617_nytt gras
Ingemar Nordh har hjälpt mig att lägga gräset

130617_klart
Färdigt och nu ska det bara vattnas.

Torsdagar brukar vi gå på öppna förskolan. Denna torsdag hade de midsommarfirande och vi var redan där kl 09 för att klä midsommarstången. Syster Siv var med och sedan dansade vi till fiol och sjöng klassiska midsommarvisor och barnvisor.
Efteråt bjöds det på jordgubbstårta.
Härlig förmiddag.

130621_nudsinnarfirande
Emelie hittade saxen

130620_forskolan_midsommar

Idag på midsommar så firar vi med mormor i Slaka hembygdsgård och sedan får vi gäster för grill ikväll.

Så ha en skön midsommarhelg önskar vi er alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *