Astrid Lindgrens värld

Så var vi hemma efter en härlig resa till småland och Vimmerby.

Det tar bara en och en halv timme så dit kan man åka fram och tillbaka på en dag men så gjorde vi inte i år.

Det var första gången vi var där och vi åkte tillsammans med godavänner.

På måndagen var det blandat sol och molnigt med hot om regn på eftermiddagen.
Av regnet blev det inget denna första dag och det var vi tacksamma för.

Det var mycket folk men deras organissation för parkering slår det mesta jag har sett förut och det var ingen tvekan var man skulle parkera.
Sedan gick det fort att komma in i parken. Skönt.

Vi började med att att gå till lilla staden för att sedan vara med om första showen på lilla schenen. Där på fanns en skådespelare som en i sällskapet kände.
Sedan blev det villerkulla och där fanns Pippi.

Tiden går fort och efter lite mat så gick vi vidare runt och hamnade till slut vid några små hus där Emelie gick in och ut och stortrivdes.
Där kunde hon vara hela dagen men vi insåg att hon behövde sova lite så vi gick ut ur parken för att checka in på campingen fast inte utan protester.

Ja det är ju så att det är så mycket barn och så mycket att se att det för många av de små blir lite förmycket av det goda. Det gråts både här och där av trötthet och viljan att stanna kvar eller att ha fått se sin älsklingsfigur.

När vi kom in i parken igen så kände vi hur hög ljudvolymen var där det fanns mycket barn.

Trots allt detta var allt så välorganiserat och det var fantastiska skådespelare och musiker. Bla så satte vi oss på Gammelgården för att fika och då kom kostaplarna Kling och Klang med som jag tror var Prusiluskan för att fika. Ja det kom fler damer som jag inte hade koll på men det var och det var full show på dem när de satt där och fikade. Inte för att tala om vilken sorti poliserna gjorde när de skulle cykla därifrån igen. Vi skrattade allihopa.

På kvällen blev det pizza och härlig samvaro vid stugorna. De äldre barnen somnade fort medan vår prinsessa somnade som vanligt med oss.

Upp i ottan för att äta frukost i parken och då kunde vi gå runt i lugn och ro för att se de olika ställena som vi inte hade haft möjlighet dagen innan.
Dock var regnet här och det regnade hela dagen.
Det enda vi såg denna dag var allsången på stora scenen med Kling och Klang och det var mycket roligt. Emelie gillade och satt i sin vagn och klappade händer.

Det var en härlig resa och vi kommer gärna tillbaka men då åker vi nog bara över dagen.

Här är bilder från vår mycket härliga resa.

130729_junibacken
130729_lilla_stan
130729_litle_house
130729_mor_dotter
130730_stora_scen 130730_katthult 130730_brakmakargatan 130730_astrids_minne 130729_slagen_prinsessa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *