Sjukstuga och blöjorna snart ett minne blott

Så har då första förkylningen kommit. Inte så konstigt för den brukar komma när man börjar efter semestern och framförallt brukar den komma från förskolan.
Men den brukar inte komma första veckan som den gjorde i år.
Det började med Emelie som snorade lite men annars var pigg och glad. Vi kollade upp det noga med förskolans personal som knappt hade noterat det. Men i fredags så fick jag ont i halsen och det har bara blivit värre under helgen. Ja värst är det på mornarna och blir bättre framåt dagen.

Emelie visar ingen symtom förutom lite snorighet.

Vi fick ställa in lite och bara varit hemma förutom en liten utflykt i går till återvinning och Ikano. Emelie behöver ju få se lite annat….

Vi har sagt hela sommaren att vi ska se till att Emelie är blöjfri till hösten. När bästa kompisen blev det med lite hjälp av att få besöka Bamse om han slutade med blöja så hakade vi på. Förskolan likaså och ibland satt de båda på pottan på förskolan men hemma tvärvägrade hon.
I sommar har vi gjort lite halvhjärtade försök och ibland varit nakenfis och det funkat.
Men eftersom vi rest runt en del har aldrig ett bra tillfälle kommit men sista veckan på semestern sa vi att nu gör vi ett seriöst försök.
Det blev lite protester i början och en och annan olycka men de minskade och till sista helgen funkade det bra här hemma.

I förskolan funkade det sämre men de ombyten som behövdes minskade också och i fredags som i och för sig var en halvdag var det inget ombyte gjort 🙂
Hela helgen har det funkat bra fast vi åkte en tur till Ikano.
Så nu håller vi tummarna för att hon fått grepp om det.

Bamse är nu inplanerat 🙂

Hostiga och snörvliga sommarhälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *