Kosläpp och semesterkänsla

160507 Vi hängde med familjen Holmgren på kosläppet i Sänkdalen, Valdemarsvik.
Eftersom vi inte har varit på något kosläpp eller betessläpp som de kallar det så kunde det vara något för Emelie.
Hon var dock inte så imponerad för när vi berättade om det för henne. Hon sa ”jag vet hur en ko ser ut för det har sett hos Siv” men jag tror hon tyckte det var roligt.
Det är ju nu inte bara kor som släpps ut där utan de gör glass som de säljer och så var det en hel del andra entreprenörer där som visade och sålde sina saker. Där fanns bröd, rökt kött, blommor och div annat som hamburgare etc.

Men många hade som vi tagit med sig egen kaffekorg och i solens strålar satt vi och fikade. Det var rätt mycket folk. Lång kö av bilar in till gården men det fanns plats för alla att parkera och de tom väntade in så alla skulle hinna för att se korna när de kom skuttande ut på bete för första gången.

160507_koslapp

Runt omkring fanns det en massa andra saker att göra. De hade ridning och smådjur som vi kunde titta på och så några traktorer som alla som ville kunde gå in i och sitta. 2 brandbilar stod där också och ibland satte de på sirenen till barnens förtjusning.
Favoriten var nog den stora tröskan. Det var lång kö till den och Emelie satt också i den.

160507

Det fanns två sandhögar med leksaker i för den som ville leka där och så hade de en stor stock som man fick spika i. De hade tom ställt ut några trehjulingar så barn kunde cykla på dem. Allt var fint utmärkt och vid alla djur stod det namn, när de var födda och vilken ras det var på träbrickor.

Det var en härlig dag på gården.

Vi fortsatte hem till Hemgren som bjöd på fika och mat. Barnen lekte för fullt hela eftermiddagen så det var en trött tjej vi hade här på kvällen.

Idag har ju solen fortsatt lyst över oss. Vi har målat,  shoppat och pysslat i trädgården samt lite massage och kaffe hos husägarna Marie och Putte.

Som sagt det är semesterkänsla över det hela. Känns inte alls som jag vill jobba imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *