Ännu ett blad i livets bok har vänts

Min svärmor, Margaretha, har gått ur tiden.

Det var ändå oväntat även om vi fick tre månader på oss att vänja oss vid tanken efter den stroke hon fick i juli.

Nina har varit fantastisk som har gjort allt hon kunnat för sin mamma.
Lite konstigt är det då Margaretha avled samma dag som hon gav liv till Nina fast 41 år senare. Livets cykel känns det som på något sett.

Margaretha fick sin stroke på US då hon var inlagd för misstänkt lunginflammation. Hon hade haft en infektion under den senaste veckan som gjorde henne febrig och vimsig.
Till slut fick vi sjukvården att inse att hon borde kollas upp och det blev ambulans till akuten.
Inlagd på Mava för vidare undersökning av lungor dvs röntgen nästa dag.
Stroken fick hon på natten. Proppen var förstor och satt så illa till att kirurgerna hade kunnat förvärra skadan om de hade gått in och försökt ta bort den.

Hon blev halvsidesförlamad utan sväljreflexer.

Vård först på US sedan på Motala lasarett och kom sedan till korttidsboendet Dackegården i Mjölby. Där tillbringade hon den mesta tiden innan hon till slut kom till Linköping och Åleryds sjukhem där hon var en vecka.

Överallt i sjukvården har vi träffat på fantastiska människor. De har varit som små änglar för oss. Deras engagemang är långt bortom vad sjukvården av Margaretha krävt.
Det jag tänker på är hur de har behandlat Emelie. De har verkligen gjort allt för att hon inte ska tycka att det är jobbigt att besöka mormor.

Det kan hända att det är kris med resurser men vilka människor som jobbar där. Empati och välvilja är det ingen brist på.

Här hemma har det kommit blomsterbud då och då. Mycket omtanke men även en grattisblomma mitt i allt vilket verkligen blev en ljuspunkt den dagen.

Det är jobbigt att veta men behöva vänta på det oundvikliga men nu har hon fått frid.
Vi tar en dag i taget och hon kommer finnas med oss i smått och stort under lång tid.
Som tex idag när vi ska till Göteborg och se teater då Margaretha hade sponsrat biljetterna i tidig födelsedagspresent till Nina.

Vi kommer minnas henne som varm, generös och godhjärtad människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *