Julpyssel och 5-års kontroll

Nu börjar julkänslan komma smygande. Det har börjat dyka upp tomtar och annat pynt
i huset. Det är Nina som står för pyntandet med hjälp och Emelie. Pepparkakshuset är färdigt och i år har Emelie haft en stor påverkan på utsmyckningen.

Årets enda julkonsert är gjord och det känns lite konstigt att det bara är en i år.
Så skönt är det då att jag ska till Åleryd på fredag och sjunga lite för de som ligger på avd 7M som tack för att vi fick så bra bemötande när Margaretha låg sin sista tid där.

Emelie har varit på 5-års kontroll. Det var också dags att få en spruta enligt vaccinationsprogrammet. En annan tjej på förskolan fick sprutan några dagar tidigare och berättade hur det kändes. Emelie blev lite rädd och ville inte ta sprutan.
Vi pratade om det hemma om att det var viktigt och nödvändigt och att hon kunde få sitta i mammas knä. Det vände nog redan på kvällen innan då hon ritade en teckning till Linda som sköterskan heter.
När det så var dags så följde hon med Linda till skåpet för att hämta sprutan och satt själv på stolen och tom tittade på sprutan när den togs i armen.
Det är modigt gjort av henne och så imponerad man blir som förälder.

Teckningen hon gjorde var första gången jag såg att hon ritade en figur. Eller som Emelie sa, ”Jag har lärt mig att rita människor”.

Sista veckan innan jul.
Blir det som planerat så är jag faktiskt ledig dagen innan jul vilket känns riktigt konstigt.
Jag kan ju få jobba ända till kl 19 om jag haft otur.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *