En lördag

En fullmatat lördag blev det för min skull.

Emelie har utryckt sin önskan att slippa åka till Skänninge så ofta. Så lördagar är hennes dag. Då måste familjen dela lite på sig för att få ihop allt.

Så Emelie och Nina simmade igår. Hon börjar bli riktigt modig i vattnet. Är oftast mer under än över och igår så skulle de alla hoppa från kanten för första gången. Det gick efter viss tvekan med hjälp. Efteråt övade Nina och Emelie på det själva och nu kan hon hoppa helt själv. Ser verkligen fram mot sommaren och alla bad.
En shoppingtur på stan och sedan hem för tjejerna. Emelie ville vara mest i sitt eget rum denna eftermiddag. Vi tro hon behöver att bara få vara hemma.

Ja å min sida sjöng först på ett blåsigt Stadsmissionens Second hand och var bra blåfrusen om fingrarna när jag stod utomhus.

Sedan blev det Skänninge. Det är så mycket som ska göras. Efter besiktningen av Cronspisen dvs den vita kakelugnen så tyckte sotaren, som sa att det inte hade något med funktionen att göra, att det skulle förhöja utseendet om vi fogade i där det hade lossnat runt kakelplattorna och fyllde i med silikon där det hade släppt. Sagt och gjort så tog vi tag i det med vår snickare Martin som även jobbar åt Eldabutiken i Mjölby.

Han jobbade med kakelugnen i fyra timmar men vilken skillnad det blev. Det visade som mycket annat i detta hus att det var gjort med lite fusk så därför hade fogen släppt.

Jag fick i uppdrag att putsa upp kaklet efter honom då det blir en hinna som inte går bort efter fogningen.

Jag testade även Westbospisen som står i hallen. Den fungerade fint. Fick damma av den först men som sotaren sa att den var mycket enkel att starta. Hittade även aska från förra ägaren. De lämnade kåken i ett dåligt städat skick och mycket annat fanns att önska vid överlämnandet.

Lite sorgligt är det att Margaretha som gillade att ha varmt hade kunnat haft det om hon hade lärt sig spisarna. De gjorde ett försök med kakelugnen som det då rök in och sedan blev det aldrig mera försök.

I köket finns det en härlig köksö. Den är i massivt ljust trä( fråga mig inte om träslag) och behöver oljas in. Jag slipade av alla träbänkar för att få bort lite av de märken och smuts som finns. För att få bort alla märken krävs andra maskiner än vad jag har.
Det fanns kallpressad linolja efterlämnad av förra ägarna som jag använde mig av. Det behövs nog en andra omgång också men det blir finare än förut. Framförallt syns det inte att spishällen är mindre än gasspisen som byttes ut när Margaretha tog över huset.

Jag har också visat huset för en städfirma som ska städa kök och badrum innan visning.

Jag kollade också in hur det går med renoveringen av låga byggnaden. En arbetsdag är gjord och det ska bli spännande att se hur långt de kommer på en vecka.

Planeringen är gjord och vi hoppas på visning av huset om en månad.

Idag ska hela familjen åka ut och pyssla med att förbereda huset för fotografering.
Det mesta är gjort på övervåningen och idag står salongen på programmet.

Men först ska jag sjunga i en Lägg till dubbelkvartet manskör i Domkyrkan.
Trevlig söndag alla.

Här nedan lite bilder från lördagen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *