Jul jul

Så blev det julafton i år också.

Det blir det varje år men eftersom både Nina och jag har rätt intensiva jobb så här innan jul så har vi inte hunnit med det vi önskade. Då blir det rätt mycket att göra sista dagen/dagarna innan det blir jul.
Jag jobbade den 23e så granen som jag brukar ta in dagen innan julafton fick jag ta in på kvällen den 22a. Nina var däckad av förkylning men gick ändå till jobbet på fredagen för att kunna gör det sista innan långledigheten till nästa år.

Nina är som hon är så istället för att ta det lugnt på fredagen så började hon pyssla för fullt för att senare inte orka något för att börja pyssla för att inte orka. Ja ni vet.
Nina är pysslig tjej och tycker om att ha det fin omkring sig med bla blommor.
Så hon skulle passa på när jag var på jobbet att handla lite sådant som hon vil här hemma i blomsterväg. Men på lördagsmorgonen tog hon ett klokt beslut att stanna hemma och ta hand om sig. Så blev det och hon kunde sova mycket medan Emelie lekte sköterska och tog hand om henne. Det gjorde henne bättre och de kunde slå in julklappar på dagen. Så när jag kom hem var granen full av paket. Emelie och jag gick till Per för att gratta honom på hans födelsedag medan mamma fick vila och pyssla i sin egen takt.

Uppesittarkväll varvades med lite pyssel och det blev en skön och lugn start på julen.
Även om inte allt hinns med så blir det jul ändå.
Nina vilar även idag julafton och följer inte med Emelie och mig när jag ska sjunga.

Vi får en härlig sista jul i detta hus.

God Jul på er alla därute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *