Det här med storleken på kläder

Jag har under årens lopp sedan jag var liten ändrat storlek ganska drastiskt flera gånger. Tills jag började skolan var jag normal och sedan ökade jag i vikt och blev normalviktig i gen i högstadiet. Det smög sig på i gymnasiet och när jag var 25 gick jag ned igen. Gick upp och sedan ned några gånger. Högst viktmässigt var jag nog 2008 då jag tog Itrim som hjälp. Jag klev ned 40 kg och mådde som en prins. Sedan gick jag upp en del och gick ned en del med några års mellanrum. Orsaken var skador då jag hade träning som viktutjämningsredskap och när jag inte kunde träna så gick vikten upp.

Nina och jag har pratat om under ett års tid att vi skulle börja träna igen. Om inte annat för att kunna komma i kläder vi skulle ha på en fest i vår. Vi kom aldrig igång och när vi såg hur en person som jag följde på sociala medier gick ned utan att träna med hjälp av Viktväktarna så föreslog jag det för Nina som tyckte det var en bra idé.

Sagt och gjort så började vi att vara onlinemedlemmar. Vi skriver in våra värden i appen och får ut vad vi kan äta i Points var dag och så en veckobonus för att kunna äta sådant lite mer onyttigare. Det har visat sig vara väldigt bra för oss. Vi har tillsammans gått ned 35 kg sedan slutet av januari.
Det som är bra med VV är att man kan äta allt men inte så ofta. Vi har verkligen styrt om vår mathållning till mer grönsaker och frukt, fisk och fågel och mindre pasta och potatis men inte färre gånger utan lite mindre varje gång. Pizza hamburgare på max och andra onyttigheter finns med.

Nu har träningen kommit gång för mig ordentligt igen. Denna gång utan att pressa på utan låta kroppen bestämma. Det började med promenader i våras och det har slutat med löprundor upp till 8 km. Nu har jag börjat styrketränat för att få kroppen lite starkare för längre rundor framförallt nästa år. Sedan att få det sista av det överviktiga att fördela om sig lite skulle inte heller vara så dumt.

Nu mår kroppen bra och jag känner mig inte lika sliten i den men fortfarande finns de krämpor kvar som jag haft ett tag.

Nya kläder har det blivit och jag tom fått ersätta de kläder jag köpte i april för att de har blivit förstora.

Diabetesvärdena har blivit fantastiskt bra. Långtidsockervärdet ska vara under 50 för att de ska vara nöjda. De har legat på 52-57 i vintras men i juni låg det på 38. En investering för framtiden helt enkelt är det här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *