Vårt första år på Nordanbacka

Att vi målat om är bara en av alla små och stora förändringar som vi gör. Att det händer nu är kanske ett resultat av att vi nu har bott här ett år.
Ett år av insikt får resultat på det vi gör och vad vi prioriterar.

Ett nytt kök pratade vi om väldigt tidigt men det har nedprioriterats. Vi klarar oss med det vi har men så småningom kommer det att bli ett nytt kök.

Däremot har vi rensat bort en del buskar och torra grenar. Bredvid garaget har det stått en dunge av syrener som nu är nedklippt och rötterna ska grävas bort och vi ska kunna ställa bil nr 2 där. Då får vi också lite plats för gäster som kan vända enkelt när de är på besök. Ett par rhododendron har vi satt i ned i jorden. Cypresträd på stam kommer synas snart på framsidan och en forsythiabuske ska ned i jorden på baksidan. Blommor och färg vill vi få till.

Sedan har vi en kamp med en förmodad grävling som ibland bor i jordkällaren. Vi vill inte ha den där men hen har bestämt sig att bo där ibland och gräver friskt i jorden för att komma in. Nu har jag köpt armeringsjärn och ska gjuta i marken men under tiden har jag sprejat med parfym som de inte gillar. Vi får se vem som vinner.

Ett år av både glädje och arbete men vi trivs. Härliga människor som bor här i byn och vi är tacksamma att vi hittat hit.

Vi ser verkligen fram mot denna sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *