Scoutlördag Renhornet

På lördagen anordnade Vist scoutkår Renhornet. En slinga på ca 5 km i terrängen som scouterna ska i patruller om ca 5 st. Scouterna som går är upptäckare och är 10-12 år gamla.

Eftersom Vist scoutkår är arrangör så deltar våra egna scouter utom tävlan. Då ledarna sitter på stationerna där uppdrag ska göras så fick jag möjlighet att följa med en patrull som vuxen.

Emelie fick namnge patrullen som då hette Trollkarlarna.

Vi startade bland de första och fick gå mot Station A. Slingan gick över ett gärde och sedan upp på ett berg och med hjälp av kompass och karta gick vi nästan rakt på.
Stationen låg där det var en fantastisk utsikt. Ett ställe vi ska gå till igen bara för att njuta av utsikten så nära Sturefors.

Sedan gick vi nedför branten och över högt gräs mot nästa kontroll. Vi hittade ödetorp och myrstackar och vi fick gå igenom taggtråd och snårig skog. Upp för ett berg och hittade kontrollen C som låg på en öppen del av skogen med många små bergknallar att sitta och äta lunch på.

Vi fortsatte sedan med att gå på stigar och vägar på till de 2 sista kontrollerna.

Ett av alla uppdrag på den sista kontrollen var att uppskatta tiden. De skulle gå en strecka fram och tillbaka på 2 minuter. De gick den på 1.57! Helt fantasktiskt genom att bara försöka räkna sekunderna.

På stationerna fick de gissa och göra knopar, gissa på fåglar och deras läten samt om de stannar eller flyttar.

Göra upp eld med hjälp av 2 tändstickor och få 5 st popcorn att poppa.

Det blev en helt fantastisk dag även om den blev riktigt kall på slutet. Solen gick i moln och att vänta på de andra stillastående tog den värme vi hade ur en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *