Fotbollscup i Stockholm

Det blev en helg att minnas. Vi 0kte redan halv nio från Sturefors. Emelie åkte i en annan bil med kompisar så vi fick åka själva.

Vi åkte till Hägersten och vandrarhemmet Klubbensborg. Det ligger precis vid Mälarens inlopp till Stockholm. Ett fantastiskt ställe.

Huvudhuset

När vi kom till planen spelades matcherna på 7-mannaplaner fast något bredare. Det var något av en överraskning. De små målen var det också. 3 matcher i grundspelet avgjordes och det gick väldigt bra. I hela gruppspelet släppte vi inte in något mål utan när gruppspelet var klart på söndagen så hade vi en målskillnad på 12-0.

Lördagskvällen hade vi bokat en Italiensk restaurang. Vi var många föräldrar som var med så vi hade det mycket trevligt tillsammans.

Söndag morgon efter frukost skjutsade jag Nina och en annan mamma medhennes  lilla tjej till Älvsjömässan. Trädgård stod på programmet.

Sen matchstart på söndagen så efter bi packat och städat blev det en tur till Heron City. Där åt vi lunch och Trädgårdsfantasterna hämtades och sedan åkte vi mot Vårbergs IP som ligger 5 min med bil från Heron City. Matchstart 14.50 som blev 15.30.

Som gruppsegrare gick vi direkt till kvartsfinal. Vi mötte ett lag från den andra gruppen. Matchen skulle börjat 17.10 men började först 17.45. Vinna eller försvinna. Laget vi mötte bjöd på spel i några minuter men sedan var det spel mot ett mål. Det var vi mot målvakten som kanske var turneringens bästa. Flera stolpskott vara ett minst på insidan. Ett skott lågt ner mot stolpen såg ut att bli mål men målvakten gjorde en riktig bra räddning. Både spelare och hejarklack var frustrerad.

Det blev straffar. Nervöst för alla. Det blev 6 straffar innan motståndarna stod som segrare och gick vidare till semifinal.

Trösten blev att de förlorade den.

Vilket gäng

Trötta och besvikna tjejer direkt efter matchen men det vände på vägen hem. Jag tror att de kommer vara stolta över sin prestation. Vi föräldrar är det och det var ändå inte så dumt att få komma hem före 21 i stället för 22.30

Arrangemanget hade en hel del mer att önska och vädret var inte det bästa.

Vi föräldrar hade en rolig helg och det hade tjejerna också.

Nu ser vi fram mot serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *