En helg i Stockholm

Sitter på tåget hem efter en trevlig o lyckad helg i huvudstaden.

Jag tror att vi redan i april bokade biljetter till LasseMaja och Hamletmysteriet på Dramaten. Lassemaja har varit Emelies favorit sedan vi såg den på friluftsteatern i gamla Linköping sommaren 2017. Vi har sedan dess nästa alltid läst ett kapitel som godnattsaga ur de många böcker som hon har.

Vi bokade ett hotell i gamla stan som vi bodde på vid släktmöte i maj men inte hann att känna in ordentligt då det var hektiskt.

Den här gången hade vi mer tid och vi beslutade att åka tåg.

Det är höstlov och jag har semester hela lovet medan Nina har måndag o tisdag ledigt. Vi kan behöva det då vi har haft lite mycket omkring oss. Att jag dessutom hade ledig fredag blev ju en extra bonus.

Lördag morgon bjöd på lite dramatik då tåget blev inställt. Vi hann tänka både det ena och det andra i lösningar innan vi fick plats på ett senare tåg. Väl uppe i Stockholm och tog en taxi med en skön chaufför dom föreslog lösning som gjorde vår dag enklare.

Lassemaja var fantastisk. Bra föreställning o bra skådespelare. Sevärd för barn och vuxna.

Lite shopping som tog musten ur mig. Efter incheckning på hotellet och lite vila så gav vi oss ut på jakt efter en Italiensk restaurang. Vi hade tur och fick ett bord där några inte hämtade dykt upp. God mat och sedan hem till vårt sköna rum. Jag slocknade fort. En timme extra sömn gör susen med en härligt god frukost i min smak så har i alla fall jag fått energi för en härlig vecka. Vi hann gå på stan en sväng innan vi nu sitter på tåget. Tjejerna är lite slitna och vi alla längtar hem till lugna Nordanbacka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *