Bra egenskaper

Emelie har envishet som en av sina egenskaper. Otroligt enerverande ibland för hennes föräldrar då det skapar gråa hår för ingenting ibland.

Men samtidigt är det något som är rätt häftigt att ha med sig när hon ska lära sig nya saker.

För en vecka sedan fick vi reda på att de skulle ha en friluftsdag ute och att de skulle bla åka skridskor. Den kvällen satt hon i mitt knä och var så ledsen över att fröken hade sagt att alla skulle prova på att åka skridskor. Hade man inga så fick man låna av skolan. Det var obligatoriskt. Emelie ville inte alls. Det berodde på att hon inte kunde. Vi har inte prioriterat skridskor de senaste åren då vi i stort sett arbetat med flytt i flera år.

Så jag frågade om hon kunde tänka sig att prova om jag var med och det kunde hon. Jag fick tag i ett par begagnade på Sturefors köp och sälj på FB för 25 kr och ett par dagar senare var vi vid rinken och provade dem. Allt passade och hon tyckte det var kul trots att hon ramlade många gånger. Innan vi åkte hem så hade hon släppt sargen och åkte för egen hand. Nästa gång gick det ännu bättre och när friluftsdagen kom så såg hon fram mot den. Hon lärde sig ännu mer då och nu har hon fått lite mer fart på skridskorna.

Envisheten och målvetenheten var en positiv egenskap när hon lärde sig så fort att åka skridskor. Så är det ofta när det är något nytt som ska läras in och då får vi ta våra gråa hår med glädje. Heja Emelie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *