Vår med bakslag

Efter förra veckans bakslag med snö så kom våren tillbaka. Likaså kom längtan till att sätta igång med arbetet i trädgården. Vi har nu kommit så långt att vi kommit i fatt oss själva med flytten och vi har börjat känna igen lite folk i Sturefors. Emelie har också kommit lite mer till ro i sin tillvaro i skolan. Det rullar på med andra ord.

Så när ljuset kommer och med den lite värme ibland så spritter det i kroppen som vill ut och rensa på våran tomt. Jag har börjat rensa runt jordkällaren så den kommer fram och syns. Lite blommor ska planteras där och vi kommer ha en liten köksträdgård. Sedan finns det hur mycket som helst i skogen vi har med torra grenar som ramlat ned. Det får bli nästa års projekt. Jag gillar inte höga träd och det kommer också bli ett projekt framöver. Vi kommer ha höga träd men många är onödigt höga dock kommer vår stora och gamla lönn få vara orörd.

Vintergäcken blommar fint och snödropparna finns också här och där. Sedan kommer sipporna och det finns vit, blå och gulsippa på tomten.

Förkylningen har slitit hårt på mig. Den har liksom aldrig släppt taget om mig men inte heller brutit ut ordentligt. Jag går och är halvvissen och vissa dagar är bättre än andra och jag tror att nu är den på väg att försvinna men två dagar senare finns den där igen.

Nåväl våren har visat sig och vi längtar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *