2020 En tillbakablick

Så börjar detta konstiga år ta slut.

Det började som ett vanligt år. Vi åkte en del skridskor på isovalen i Vallastaden. Vi hann vara där flera gånger.

Sedan ville Emelie åka till London och vi sa först att vi gör det till hösten. Efter jag upptäckte att flygturerna från Skavsta skulle bli sämre på hösten så bestämde vi att vi åker på sportlovet istället.

Vi åkte dit onsdag-lördag v 8 och vi hade en trevlig resa.

Vi var på Emelies favoritvaruhus som är Hamleys med 5 våningar med leksaker. Dessutom har de anställda som visar hur leksakerna fungerar och får barnen att vilja köpa dem.
Emelie står där med stora ögon och ser på hur de trollar etc. I år så kunde hon svara på frågor varifrån hon kom bla. Vi insåg att hon förstod engelska mycket bättre än vi kunde tro.
Det visar sig också i det omdöme de ger eleverna nu till jullovet för hon hade mer än behövlig kunskap i engelska och matte.

Naturhistoriska museet var en upplevelse också. Dit kommer vi gå fler gånger.

Vi kom hem utan att bli smittade och vi förstår nu att vi hade tur. Allt fokus låg på Italienresande då men många blev ju smittade i England.

Så kom då nedstängningen. Jag kan inte jobba hemma och Emelie har gått i skolan som vanligt.
Nina var först hemma pga hosta i 2 veckor och jobbade hemifrån då. Vi skaffade fort grejer som gjorde att hennes laptop fick större skärm och ett riktigt tangentbord.
Som tur är så har Nina hittat en plats i vardagsrummet som hon trivs med att sitta och jobba. Det är ljust och luftigt och kan se ut om det händer något utanför. En trivsam miljö.

Att inte träffa någon har gått bra och framförallt under sommarhalvåret.
Vi har stor trädgård och vi har mycket att göra där och vi tom ibland tyckte det var skönt att kunna koncentrera oss på den. Emelie har ju haft sina aktiviteter som vanligt så det rör på sig lite hela tiden.

Men givetvis har vi rört på oss lite och när reseförbudet släpptes så åkte vi till Uppsala för en helg. Förutom ett besök på graven så fick vi se lite annat och gå på restaurang och vi satt utomhus med hjälp av infravärme

Vårt stora projekt i trädgården var dels växthuset och sedan kullen till jordkällaren.
För min del var det mest jobb med jordkällaren men det blev fint till slut och där är vi nog inte klara ännu.
Trädäcket fick ett ribbstaket och vi bytte ut virke i trappen ut från huset.
Att vi skaffade en ovanmarkpool 2x4m och byggde ett trädäck till det blev en succé och Emelie badade mycket där i augusti.

Vi har haft otroligt mycket målningshjälp av Åke. Han har målat framsidan påstaketet på framsidan och baksidan på det övriga. Sedan har han sett till att magasinet blivit rödmålad och själv har han målat garaget och carporten. Stort tack till honom.

En liten längre resa till hann vi med. Det gick till Hälsingland via Taxinge slott och övernattning i Sandviken.

Målet var Gränsfors i Hälsingland. Min svåger barndomshem som nu är deras sommarstuga som de gjort så fint. Vi passade på att ta en tur till höga kusten när vi var där. Ett fantastiskt landskap som vi också gärna kommer tillbaka till.

Vägen hem gick över Dalarna. Vi var på dalahästfabrik och rättvikspiren bla.

Att träffas ute är ju perfekt på sommarhalvåret och vi har haft trevliga kvällar på altanen.

Det som varit mest förändrat under pandemin är mina sångtillfällen. På våren sjöng jag endast på några begravningar. Under hösten var det på gång igen. Det blev dock bara något tillfälle med kören och en gång som solist. Jag har I december fått vara med att sjunga in lite advent och julsånger i liten körgrupp för digital visning på kyrkans hemsida.

Hösten präglas alltid av våra födelsedagar i oktober och november innan advent och jul kommer.

Barnkalaset blev utomhus med grillning och skattletning.

Att pynta huset för jul är ett nöje för det blir så fint.

Idag har vi träffat våra vänner som vi skulle fira nyår med i Norrköping i deras nya hus. Vi firade här idag på dagen med korvgrillning.

Ikväll firar vi själva och det ska bli mysigt det också.

Som ett tecken på hur 2020 har varit gick tvn sönder igår.

Nu tar vi nya tag.

Gott Nytt År önskar vi alla till er därute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *