Coronaåret 2021

Det har varit ett märkligt år i år också. Mycket restriktioner att följa men ändå inte. Det skriver jag då det mesta har rullat på som vanligt….nästan.
Nina har jobbat hemma mycket men inte all dagar i veckan. Jag kan inte jobba hemma och Emelie har gått i skolan som vanligt så på så sätt har det inte märkts hos oss så mycket. Det som har märkts är fritiden. Det var ingen simskola för Emelie på vårterminen och jag i stort sett bara sjungit med kören under från oktober. Det  har ju tyvärr blivit några begravningar som jag fick sjunga på, både nära och andra.

Som tur är har vi vår trädgård. Där har vi gjort en del under året. En ny flaggstång såg Åke till att vi fick och så målade han i stort sett hela vårt staket, ca 100 meter.

Vi har grävt och tagit bort div för kommande projekt och så har vi gjort iordning vår kant som ska bli en kant med växter och gräs istället för bara nyponrosor.

Växthuset har för första gången kommit till sin rätt. Vi har plockat tomater och gurkor hela sommaren.

Landet har förfinats och fått lite mer kärlek än vad det brukar så nästa år hoppas vi på lite mer ätbart där än bara potatis och jordärtskockor.

Semestern blev en resa runt sydligaste delen av Sverige. Vi började i Ronneby och Badhotellet och åkte vidare och gjorde några stop som Eklaholm, Smygehuk, Trelleborg och Halmstad. Vi badade oss genom hela resan kan man säga och vädret var det bästa. Resan gjorde vi med Lasse och Marie som vi tänkt att åka till Rygen med under några år men coronan ställer till det hela tiden.

Vi var hemma resterande på semester men hann med dagsturer till tex Nyköping för att träffa kompisar och vi hann med att se Diggiloo i Gränna som det enda vi såg på under hela året.

Sportlovet tillbringade vi en natt på Vildmarkshotellet och deras ”spa”. Emelie uppskattade det mycket.

Höstlovet åkte vi till Uppsala. Där har Nina 2 gravar att besöka numera och det var 1,5 år sedan vi var där senast.

I trädgården uppskattar vi ännu mer alla blommor som blommar. Vi utvecklar den hela tiden och i år har vi kanske köpt 60 st nya växter plus att vi har fått en hel del också.

Vi har fått varit friska förutom några förkylningar och vi har testat oss några gånger med negativt resultat på covid. Det är rätt skönt.

Men nu har den mörkaste tiden varit och vi går mot ljusare tiden i alla fall vädermässigt.
Vi tar sikt mot nya året med goda vänner i Norrköping. Det blir kul att ses trots att Nina är lite rosslig och hostig men testad och godkänd att träffa andra.

Ta hand om er och välkomna åter hit att läsa om oss.
Jag lovar att inlägg kommer om dock oregelbundet.

Gott Nytt År önskar vi er alla
Peter Nina o Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *