Julafton 2021

Så har då julafton gått över till juldagen. Precis nu startar julottan här i Sturefors men även om jag är lite sugen att gå så avstår jag. Det är familjen Enroth som ska spela och sjunga och de är fd boende i prästgården och jag tror de bodde och verkade här i 30 år.

Han är präst och hon är kantor. De ska komma hit om ett par veckor och det ser vi fram mot och höra hur det var när de bodde här i huset.

Vår Julafton innehåll mycket mys, sång, mat och en del paket.

Det började tidigt och Emelie kollade julstrumpan. Hon hade också bett Nina hänga upp sin 30-åriga Mimmi-julstrumpa från Disneyland Paris. Däri hade hon lagt ett egenhändigt gjort armband.
Sista avsnittet på årets julkalender hann vi med att se innan vi skulle ge oss av till kyrkan för Samling vid julkrubban. Emelie sjöng i en liten kör och vår får i julspelet. Jag sjöng i stora kören som inte var så många till antalet men vi lät bra ändå sa Nina.’

Julmaten åt vi som lunch och sedan väntade vi in Kalle och hans vänner.

Paketöppning tar ett tag i detta hus för vi tar ett paket i taget och mottagaren får öppna det medan de övriga tittar på. Mycket praktiska saker blev det i år. Emelie fick mycket kläder och en del lego. Ett tydligt tema syns bland hennes saker och det är Harry Potter.

Jag själv fick kaffekoppar i stengods och lite köksprylar som jag önskat.
Nina fick omöjliga puzzelprylar, lakrits och en skylt med vår adress på som ska sitta på staketet. Vi har pratat om det länge men aldrig kommit till skott.
Sedan gav jag tjejerna en familjeupplevelse som de själva får välja ut.

Nu blev det en paus där Emelie satte ihop sitt första legobygge. Nina tog en liten tupplur och jag förberedde mig inför midnattsmässa.

Sedan kom Åke och Anita.
Det blev ytterligare paketudelning och sedan gröt och skinkmacka.

Åke som lurade Emelie lite och hittade det sista paketet som hon inte kunde hitta😀

De åkte vidare innan det var dags för midnattsmässa.
Både Nina och Emelie var med och jag sjöng Sibilius julvisa och så hade körledaren med sig sin familj så vi kunde bli en kör så vi sjöng Jul Jul och så var de kör bakom mig på O helga natt. Fantastiskt trevligt.

Jag kan säga att det var en trött men otroligt nöjd familj som somnade och vi önskar att alla kommande julaftnar blir lika fina.

God Fortsättning önskar vi från Sturefors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *