Semester 2023

Idag går vi in på 4e veckan på vår semester. Semestern är inte över men vi har hunnit med en del och vi ska nu vara hemma resterande dagar till vi börjar jobba nästa vecka.

Första veckan efter midsommar kom först en gammal jobbarkompis på besök. Han tillhör nu de som gjort sitt på posten och titulerar sig nu pensionär.

På tisdagen kom snickarn och gjorde det sista med skjutdörrarna mellan vardagsrum och matrum. Det tog några dagar men bra blev det.

På fredagen var det fokus på Emelie och hennes fotbollslag. Det var cupen Winning Ground och de spelade 2 matcher på fredagen. Jag såg första matchen innan jag besökte ett gäng sångkompisar som var i en sommarstuga mellan Åtvidaberg och Kisa. Boys In The Country Helg som våra kompisar från England och Usa har döpt den till dvs BITCH. Det var över tio år sedan jag var där senast och det var otroligt trevligt.

Lördagen var det tre matcher men jag såg bara sista matchen tyvärr men hux flux hade faster Ulla dragit ihop lite släkt till en lunch på Ladugård 206 som blev jättetrevlig. Flera hade jag inte sätt på många år och några respektive inte alls. Tack för det Ulla.

Sista matchen såg både jag Nina och även Siv. Vinst blev det och Emelie gjorde mål.

Söndagen var det 1 match och de vann den också. Så 5 vunna matcher och 1 förlust. Bra facit. Sedan såg vi LFC när de Mötte Uppsala.

Den andra veckan fokuserade vi på att tapetsera Emelies rum. Ballerina-tapeten hade gjort sitt och en lite mer ungdomlig tapet fick ta plats istället.

Innan vi åkte iväg på årets semesterresa så hann vi med att rensa lite i Magasinet och ta ut alla gamla kakelugnsdelar. Det visar sig att det är minst två stycken. En retangulär och en rund. Det kan tom delar av fler. Det ska rensas och slänga det trasiga och ev se om någon vill ha de delar so är hela.

Tredje veckan drog vi till först till Skara sommarland med Lasse och Marie. Det badades och på em så kom regnet som vi missade för åkte till hotellet.

Dag två gick resan till Sjöbo och Husargårdens B&B. Tre nätter låg vi där och gjorde utflykter till mestadels Österlen. Mandelman, Simrishamn, Ale Stenar, Ystad och Smygehuk fick besök av oss. Sedan badade vi en del. Dels på Husargården som hade ett spabad och även i Östersjön men det var lite kallt och mycket tång men i Mossby har vi ett favoritställe.

På fredagen kl 18 var vi hemma och vi började direkt ladda om med tvätt för på lördagen kl 10.30 satt vi i bilen igen mot Nortälje och Roslagen.

Familjen Skaghammar bjöd in oss till deras sommarstuga och det var en riktigt höjdare. Bad, kub, frågesport utflykter till bla Edblads och båtuflykter med deras egen båt. Allt var fantastiskt trevligt och härligt. Emelie fick åka på en gummiring efter deras båt och hon gillade verkligen det. Det blev ett par varv men sedan orkade inte hennes fingra och hon åkte i vattnet.

I

dag har vi landat hemma igen och nu är vi alla trötta. Vi kommer måla fönster som vår huvuduppgift men säkert göra andra saker.

Vilken härlig semester vi har haft hittils i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *