En fullmatad helg

I fredags fick vi vår nya dörr på plats. Den är gjord av Erik Amlöf-Ljungren i Kisa.

Den är en ungefärlig kopia på den gamla dörren men den här är modernare och tjockare för att hålla kylan ute.

Nu återstår det bara lite jobb med finliret 😀 och så ska den målas v 24.

Emelie kom hem på fredagen men gick rätt fort igen för fotbollsträning. Sedan packade hon för skolresa. Eftersom vi skulle på släkträff i Uppsala med Tersmedarna och åkte redan på fredagen så skulle Emelie sova hos en kompis till lördagen.

Vi landade i Uppsala på kvällen och träffade släktingar som vi pratade med innan vi laddade för lördagens program.

Emelies skolresa gick till Isaberg Äventyrspark i Småland. De hade samlat ihop den här skolresan under 3 år så har du köpt delikatesskungen eller pizzabottnar så har du bidragit till den.

De har åkt rådel, spelat minigolf och gått på höghöjdsbana. De har även hunnit med att bada för vädret har varit superbra.

I Uppsala började vi med att bli guidade av släktens största Lundensare. Han är arkivarie på universitetet i Lund och van att vaska fram guldkornen som han berättade för oss. Det handlar om de mest kända Tersmedarna i Uppsala och deras skolgång. Vi besökte även flera gravar och lade ned en bukett från släktföreningen.

Efter en god lunch vid fyrisån fick vi en mycket trevlig guidad tur i domkyrkan.

Eftermiddagen var det fri tid innan det var dags för det formella släktmötet på slottsbiografen. Efter formalia blev det bubbel och mingel. Middag hölls 2 trappor upp. Tre goda rätter med tal och underhållning av en ungdomskör.

Vid vårat bord skrattade vi mycket och kvällen gick fort. Kaffe med avec serverades ytterligare 1 trappa upp för att fortsätta igen i matsalen med dans till 20-tals jazz.

Söndagens utflykt gick till Fittja kyrka och vi åkte förbi Hessle gård som varit i släktens ägo under många år.

I kyrkan berättade Fredrik ur Ann Margret Holmgrens memoarer om hur hon upplevde altartavlan som barn. Hon var född på Hessle gård och blev en av de berömda släktingarna. Hon stred hårt för kvinnlig rösträtt bla.

Vi åt lunch vid Ekolsunds slott innan vi skildes år för denna gång. Slottet har varit värd för bla Biggest looser.

Om 3år är vi i riddarhuset.

Vi kom hem en halvtimme innan Emelie kom hem från sitt äventyr.

Vilken helg men nu laddar vi för arbetsvecka😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *