Trivselkväll på skolan

I går var det trivselkväll på skolan. Jag kunde vara med från början men jag kunde komma en stund senare när det var aktiviteter på skolgården. Jag hann i alla fall se hur det ser ut i klassrummet och alla fina alster det hade gjort. Teckningar och pallar de jobbat med under året i slöjden. Jag tog aldrig några kort för jag glömde under den korta tid hag var där men från skolans instagramkonto tog jag denna bild på pallarna.

Jag hann prata lite med en av lärarna som sa att de är så redo för högstadiet. Vi är alla förvånade att det gått så fort dessa 6 år. Det är nu 3 veckor kvar och på lördag åker de på klassresa till Isaberg. De har sålt Dilikatesskungen under 3 år och haft disko men i går lyckades de sälja korv som tog slut alldeles för fort och de fick en ett antal tusenlappar till klasskassan. Det kan behövas när de åker men ingen har behövt att lägga till några pengar till resan. Bra jobbat både barn och alla de klassföräldrar som jobbat så hårt för denna dag.

Lite separationsångest kommer krypande och de vill alla dra ut på det så mycket som möjligt med att göra saker efter skolan slutat som äta pizza ihop etc.

Det som är skönt att Emelie har fotbollen med många tjejer från klassen som spelar. De kommer träffas på alla träningar och matcher.

Angående fotbollen så har de fått ett eget omklädningsrum på Sturefors IP eller Bjurfors arena som det numer heter. De har målat om det och ska sina matchställ där och utgår alltid därifrån. De är det äldsta tjejerna som spelar och är en önskan om en stomme till kommande damlag. Det är härligt att det satsar på tjejerna.
Idag match mot Åtvidaberg det är spännande att följa tjejerna Emelie är lagkapten.

Den föregående helg var Emelie med scouterna på hajk. Mycket myggbett blev det men det har även vi som inte var på läger.

Nu laddar Nina och jag för Tersmediska släktträffen i Uppsala i helgen men mer om det när vi kommer hem.

På fredag kommer vi även att byta vår ytterdörr på sidan. Mer om det nästa gång.

Passar på att visa lite blommor från vår trädgård. Fick höra idag att syren var en invasiv art. Känns konstigt men vad vet jag. Älskar ändå syrener.

Ha alla en härlig försommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *